Aftrap Kelderklasse 2018

De tijd is aangebroken voor de start van de competitie van diverse elftallen. Een start waar iedereen vol vertrouwen aan de aftrap staat. Dit jaar moet toch het jaar worden. Sommige spreken zelfs over de dubbel.

Owios 4 kende een wisselende voorbereiding. Thuis werd er verloren van Owios 5 en tegen laagvliegers Vsco en t’Harde werden de volle punten voor de beker gepakt. Hierdoor is de kans vrij reëel dat we mogen overwinteren in de beker. Een gelijkspel in en tegen Nunspeet zou in Oktober genoeg zijn om dit te realiseren.

Owios pakte weliswaar de volle punten, maar echt van mooi veldspel was geen sprake. De lijn van vorig jaar met tegendoelpunten lijkt weer makkelijk te zijn opgepakt, dus de aanval weet weer wat ze te doen staat dit voetbaljaar. Menig wedstrijd hadden we aan 5 doelpunten voor niet genoeg om 3 punten mee te nemen naar Oldebroek. Dit jaar heeft onze voorstopper Gert een weddenschap met onze ‘zieke’ spits een weddenschap gezet.

De spelbepalers van Owios 4 werden door Coach Evert Ponstein op trainingskamp gestuurd aangezien hij geen rustig gevoel had bij Go Ahead Kampen thuis. De spelers, Gait, Cor, Arjan en Beerd (lijkt zijn debuut a.s zaterdag weer te maken na een zware blessure) waren zeer content met het feit dat dit gegund werd door coach Evert Ponstein. Helaas viel dit niet geheel positief in de groep.
Na de winst op laagvlieger t’Harde meenden er enkele spelers appies te moeten sturen naar de spelers die druk aan het trainen waren. De teksten; wij hebben jullie niet nodig en blijf nog maar een week op kosten van ons werden richting het Griekse eiland Kos verzonden. Sommige spelers kunnen het geluk van de andere spelers dan ook weer niet zien, maar dat zodoende.

Om half 1 ging dan toch het fluitsignaal van de scheidsrechter. De spelers uit Kos waren net op tijd terug. Na 90 minuten stond er 5-3 om het scorebord, waarvan bij elke goal wel een Grieks tintje zat. Opmerkelijk is wel dat normaliter bij zoveel tegendoelpunten Pieter ook aanwezig is. Hij sierde dit keer van afwezigheid aangezien hij Owios 6 uit de problemen hielp. Het elftal wil daarom Pieter ook bedanken en wellicht dat je volgende week ze weer kunt helpen!

De weddenschap tussen Gert en Henk lijkt na 1 competitiewedstrijd dus al beslist. We willen je dan ook niet tegenhouden Gert om a.s zaterdag daar het 1 e kratje bier al voor in te doen in het spelershome van Owios 4. De supporters, die afgelopen zaterdag weer in grote getale aanwezig waren, waren zeer kritisch. Wellicht zal onze coach toch nog lichtpuntjes gezien hebben in deze wedstrijd waar de kansen over en weer vliegen. Je kunt toch zien wat zon trainingskamp van de spelbepalers met de medespelers doet, waren de woorden van de coach na de wedstrijd. Volgende week zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. Dat betekend dus niet voor spelers als Gait dat dan op de vrijdagavond het vaatje leeg moet!
Het lijkt erop dat vleugelaanvaller van de Beek er zaterdag weer sinds weken bij is. Een verademing voor de coach dat hij eindelijk weer keuze heeft om aanvallers op te stellen. Ook lijkt de opwachting van ‘topscorer’ henk Scheffel niet meer lang te duren. De aanvaller kampt met een blessure (moeheid en geen zin om wat te doen) waarvan we denken dat sommige middenvelders dit ook onder de leden hebben, wellicht dan chronisch. We willen hierin dan ook absoluut geen namen noemen maar het feit dat hij niet de enige bij het leger is doet ons dan ook goed.

Na afloop van de wedstrijd ging een ieder zijn eigen weg. De een bleef lekker naborrelen op het terras en de ander bezocht de wedstrijd HHC – Ijsselmeervogels. Dit mooie affiche kon hij mooi even meepakken aangezien hij onderweg was na zijn 1 e date in Hardenberg.

Over de auteur  ⁄ Gerco

Geen reacties