Hatto Heim 5 leert OWIOS 4 lesje effectiviteit

Wat op voorhand een mooie wedstrijd leek te gaan worden is in een behoorlijke teleurstelling geëindigd voor de mannen van coach Evert Ponstein. Coach Ponstein kon geen beroep doen op middenvelder Cor Lokhorst vanwege een vermeende hamstring blessure, Paul De Heer had een welverdiend weekendje verlof vanwege goed gedrag tegen Be Quick vorige week en wat Gert Jonker voor een blessure heeft weet niemand. De coach schroomde echter niet om ‘ster’ speler Beerd van de Beek op de bank te zetten in verband met een aanhoudende vorm dip. Dat Van de Beek hierop niet wou vlaggen en meerdere keren aangaf nog snel even naar de kleedkamer te moeten vlak voor aanvang van de wedstrijd geeft wel aan dat hij ook over ‘ster’ allures beschikt.

Er stond echter alsnog een prima elftal op de been en de wedstrijd werd dan ook met vertrouwen tegemoet gezien. Na een gelijk opgaand begin was de eerste echte mogelijkheid direct raak voor Hatto Heim. OWIOS leek hierdoor toch wat van slag en ook de volgende mogelijkheid was direct raak. De volgende domper volgde niet veel later door het uitvallen van middenvelder Jos van Boven (’s avonds weinig van te zien overigens). De coach had voor de rust weinig mogelijkheden want naast Van de Beek, onder het vlaggen telkens Whatsappend met zijn duifje, had de coach alleen nog de beschikking over de van ‘moeheid’ herstelde aanvaller Scheffel. De in de wijde omtrek geprezen techniek van Van de Beek liet hem helaas bij zijn eerste balcontact ernstig in de steek waardoor Hatto Heim de 0-3 op een presenteerblaadje kreeg. Ook de 0-4 werd voor rust nog een feit door een goed uitgevoerde counter.

Als er nog een sprankje hoop was dan was deze 1 minuut na de rust ook vervlogen. 0-5. Einduitslag 2-6.
Verdere toelichting van deze 2e helft is dus ook overbodig. Twee noemenswaardigheden eigenlijk nog.
Aanvoerder John van Boven maakte vanaf de strafschopstip alweer zijn 5e doelpunt in evenveel officiële wedstrijden.
Ook Van de Beek prikte toch nog z’n doelpuntje mee. Waar hij vorige week nog vanaf 5 meter over schoot wist hij de bal nu wel keurig in het netje te werken. Tevens wist Van de Beek het team moraal nog wel hoog te houden met de woorden ‘er is bijna geen kampioen die alle wedstrijden wint’.

De dag werd door een deel van de selectie afgesloten met een fijn tapas diner en een bezoekje aan de Crazy Piano’s.
Van enige teleurstelling en/of blessures was hier niets te vernemen. Op naar a.s. zaterdag dus, met waarschijnlijk een voltallige selectie. Wedstrijd: Berkum 6 uit, vooralsnog om 15.45.

Geen reacties