OWIOS 4 bekert door na zinderende wedstrijd

Nadat in twee opeenvolgende wedstrijden punten waren verloren in de competitie kon de sterrenformatie van coach Ponstein het deze wedstrijd gaan proberen tegen de buren van vv Nunspeet. De doelstelling was duidelijk: bij minimaal een gelijkspel gaan we door in de beker!!
Meest opvallende afwezige was vandaag de mini-coach. Nadat hij vorige week ook al op mysterieuze wijze was verdwenen uit de kantine van Berkum bleek hij vandaag nog steeds niet boven water te zijn. Het andere tacktische brein van owios 4 mocht het daarom vandaag alleen doen en dat ging coachie Evert Ponstein goed af!
Worstelend met de vraag of we vol op de winst moesten spelen of achter over leunend voor het gelijke spel begonnen we erg stroef. Hoewel we voetballend niets onder deden voor de tegenstander keken we toch na een klein half uur tegen een achterstand van 3-0 aan. Dat Erik de 3-1 nog voor de rust maakte bleek achteraf niet alleen een pleister op de wond maar was een aankondiging voor een fantastische tweede helft.
Dat er wat gebeuren moest was duidelijk. Het meesterbrein Evert was woest. Niet alleen vanwege het vertoonde spel maar waarschijnlijk had dit ook iets te maken met de heenreis. Hij werd gedwongen om in Xander z’n dinkytoy plaats te nemen en dat betekent dat je een reis tussen de bijen en de honing hebt. Vanwege zijn drukke baan had hij namelijk nog geen tijd gehad om z’n auto schoon te maken. Uiteraard greep de coach in en hij wisselde de gehele linkerflank. Na nog enkele taktische aanwijzingen gegeven te hebben gooide hij hardhandig de deur dicht en deze boodschap kwam aan bij de geweldenaren van owios.
Gelijk na rust maakte Arjan de 3-2 nog net voordat hij verstrikt raakte in zijn eigen benen. Assist in deze kwam van Xander en dit bejubelde hij al voordat de bal erin lag. Volgens velen leek het zelfs op een spontane zaadlozing maar dit terzijde. Owios ging door en Erik scoorde met een typische spitsengoal de gelijkmaker. Dat hiermee Erik “pippo” Magre weer volledig terug is moge duidelijk zijn en vanaf nu wordt de lat ook iets hoger gelegd voor hem en eist het team minimaal nog 15 doelpunten in de competitie. Dat hij aankomende zaterdag nog een paar bibsjes moet gaan wassen doet hier niets aan af. Na de 3-3 waren er nog 2 grote kansen op de voorsprong maar deze werden jammerlijk gemist. De kans waarbij Arie weigerde af te leggen ( hoewel hij dit een niet nader te noemen speler al jaren verwijt ) sprong hierbij in het oog. Henkie, terug van de typische voetbalblessure Pfeiffer, misste een lob. Dit maakte hij hierna goed door de gelijkmaker hard in te schieten nadat we op achterstand gekomen waren. Zeker vermeldingswaardig was de redding van Yannick op een poging van Arnold om zijn eigen doelpunt te verschalken. Hiermee redde hij bekeravontuur van onze greunen en dat hij achteraf bij owios 1 mocht aansluiten is dat ook niet meer dan terecht. Het gelijkspel was verdiend en owios had zijn doelstelling gehaald.
Dat het niet vanzelf ging vandaag moge duidelijk zijn maar dat er wederom veerkracht getoond werd is het pluspunt. Gered door de taktische ingevingen van onze coach zijn we nog steeds in de race voor de dubbel. Volgende week spelen we tegen Hattem 3 en gaan we verder met onze jacht op de trofeeen!!

Over de auteur  ⁄ Gerco

Geen reacties