Zwolle uit, veel praatjes maar weinig actie

Voetbalvrienden,

Wat volgens menig anonieme inzending de eerste grote dag van het jaar moest worden voor onze rappe bolvormige buitenspeler liep het voornamelijk uit op een persoonlijke drama voor dezelfde persoon. Waar de ene soldaat zich problemen oploopt tijdens het gymmen op onze kosten, bleek onze rappe buitenspeler z’n kruid al te hebben verschoten bij de soldaat van Oranje. Of zoals hij zelf de hele dag trots zei, meerdere keren voor en na die tijd.

Maar goed, na een week vol heen en weer te schrijven was het dan zover. Zaterdag! En wat zegt dat nou zo’n hele zaterdag. Waar de ene speler trots verteld dat het zijn zaterdag is, geeft de andere speler al vroeg aan weer op tijd naar huis te moeten omdat hij de avond er voor ook al niet al te vroeg thuis was. Al zag je daar in tegenstelling tot de rappe buitenspeler weinig van. Voor de ander betekent het vaak de gezonde zenuwen. Is de opstelling er al? Wie zou er nog meer spelen. Is het al weer mijn beurt? Volgens de gekalmeerde vader van deze tijd begonnen we met een ijzersterk middenveld. Hier in bleek hij een vooruitziende blik te hebben. Maar goed het hele zooitje weer bij elkaar gezocht in de kantine, spelers, ballen, kleding, en wat auto’s ging het hele spul om klokslag 14:00 de kant van Zwolle op. Eenmaal aangekomen bleek menig speler meer onder de indruk van de warmlopende dames dan van het feit dat er zelf een prestatie geleverd moest worden.

Over zo’n wedstrijd kan je dan een hele boel vertellen maar dat heeft helemaal niet zoveel zin. De rappe buitenspeler viel zwaar tegen, de gekalmeerde vader bleek na excuus van de tegenstander echt een rustige vader te zijn geworden. We wonnen met 0-4 waarvan de middenvelders goed waren voor 2 assist, en 3 goals.

Daarmee is het meeste eigenlijk wel gezegd. Oh nee, ik vergeet helemaal dat de laatste goal van uitzonderlijke schoonheid was.

Gegroet, en op naar volgende week. Waar de coach zal moeten waken dat de gedachten op het veld zullen zijn en niet al in Scheveningen.

Geen reacties