Koningwinter laat beentjes owios 4 bevriezen

Na wederom 2 weekjes rust ivm een baaldag van HTC mochten we ons afgelopen week weer aanmelden voor de wedstrijd tegen WVF. Het was even afwachten hoe dat zou gaan, aangezien er geluiden gingen dat een aantal spelers ons tijdelijk of voor altijd zouden gaan verlaten. Zo was het de door zichzelf uitgeroepen sterspeler Beerd van de Beek die waarschijnlijk een transfer zou gaan maken naar sdv Barneveld. Dit omdat hij dan s’ morgens iets meer tijd had voor zijn liefje! Voor welke activiteiten hij zijn kostbare tijd optimaal wil benutten bleek later uit een reeds vermeld filmpje van zijn werkgever firma van Werven. Waar Beerd zo onvermoeibaar een uur lang zijn vrouw staat aan te duwen tegen een 30 ton ’s rupskraan dat deze zelfs een meter van de plek is gekomen. En dan hebben wij nog ons hoofd integrale veiligheid beveiliging en service. Dit rondwandelende vloek en scheldkanon begint zich steeds meer voor zichzelf te schamen! Zo bereikte mij afgelopen woensdag het nieuws dat hij de zondag na de wedstrijd tegen SEH op een rustig en vredig moment samen met zijn vrouwtje achter kwam dat de scheidsrechter van de wedstrijd de dag ervoor ook maar een mens is met gebreken. Dus besloot hij maandag om het telefoonnummer van de leidsman te achterhalen om vervolgens keurig zijn excuses aan te bieden voor zijn vreselijke verbale wangedrag die zaterdag. Maar goed en wel bijgekomen van zijn schaamtemoment diende zich nu een nieuw obstakel voor, wat hem deed twijfelen om zichzelf überhaupt ooit weer te vertonen bij onze plaatselijke VV. Voor het schieten van zijn portretfoto voor de voetbalplaatjes actie van de buurtsuper in ons pittoreske dorpje melde onze beveiliger zich met zo’n vreselijk gezicht dat de fotograaf gedacht moet hebben, vrolijke vriend als jij jezelf voor gek wil zetten dan help ik je er graag een handje bij. Met als resultaat een foto waar een gemiddelde heroïneverslaafde zich opslag een half uur Doutzen Kroes of George Clooney waant. En dan hebben we onze soldaat nog… Het blijft twijfelachtig waarom deze man eigenlijk op voetbal zit. Dan is hij weer weken pleite voor een picknick in de Duitse, Litouwse of Wezepse bossen. Of hij gaat meubeltjes kopen voor zijn nieuwe stekkie of hij fake weer een of andere vreemde kuit hamstring of weet ik veel wat voor spierblessure. Maar goed op vrijdagmorgen hadden we 14 man sterk alleen onze keeper had nog niet gereageerd op de oproep van Coach E Ponstein. Maar daar was op vrijdagmiddag 15.40 dan eindelijk zijn antwoord: Oja tuurlijk ik doe mee.
Zaterdag ochtend stroomde tussen half 12 en 12 uur langzaam onze gladiatoren voor deze middag langzaam de kantine binnen om ons vervolgens met een 5 tal auto’s richting Zwolle te begeven. Het was iedereen werkelijk een raadsel wat we met deze weersomstandigheden eigenlijk buiten deden, Laat staan dat we een wedstrijd moesten gaan voetballen. Dat moet ook onze keeper gedacht hebben toen hij 14 uur na zijn aanmelding zijn gordijntjes los trok. Resultaat een smoes dat er een griepepidemie was uitgebroken op Bloemstraat…. weet ik veel wat voor nummer! Wat we vervolgens tussen half 1 en half 3 gezien hebben is eigenlijk niet te bevatten. Paul had het idee dat hij 8 weken ging bivakkeren op de Noordpool. Spelers met handschoentjes aan op het veld. De reserve doelman die bij een voorzet bleek te zijn vast gevroren aan het kunstgras. 10 veldspelers die zich als sneeuwmannen probeerde een weg te banen door een meter sneeuw. Nee het leek nergens op en resulteerde in een 2-1 ruststand. Maar na een lekker bakje thee, melde iedereen zich weer op het veld om de wedstrijd te hervatten. Soldaat mocht de coach proberen te overtuigen dat hij eigenlijk een onomstreden basisspeler moet zijn. Maar het verliep net effe anders binnen 10 minuten 4-1 en soldaat werd aan alle kanten voorbij gelopen. Andere invaller en lijnraket Arie was ook ingevallen en had er ook niet veel zin in. Onze enige echte rechtsbuiten liet zich dan ook na 10 minuten 2e helft maar wisselen! Ik was wel benieuwd wat er loos was dus vroeg met alle belangstelling die ik had wat schort er aan jongen, nou jongens toen kreeg ik een antwoord………ik ga er uit heb last van een ijsbeentje!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja een ijsbeentje verstond ik. Ik heb me omgedraaid en niks gezegd, wat een kerel. Een ijsbeentje, Vent de rest heeft last van ijsvingers ijstenen ijshoofden ijsknieën het is ver….. -10 volgens mij. Ik zal het wel verkeerd verstaan hebben. Verder speelde Gait de bal nog prima terug op hun spits, had Wichert geen idee waar de nu eigenlijk tegenaan moest trappen. Heeft Paul alle ballen bij de tegenstander ingeleverd en schiet zelfs van 5 meter afstand nog naast. Was het dan allemaal niks vandaag?
Nee een werkelijk fantastische combinatie tussen good oldies Bruin en Pieter werd door de laatste als een echte spits prima afgerond. Jongens ik kan nog wel een uur door typen met deze onzin maar ik laat het hierbij. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen oh nee we gaan met zijn alle lekker de kroeg in.
Groet,
de grootste Fan van Beerd

Geen reacties