OWIOS 4 wint openingsduel van WHC 5

Na een lange zomerstop is het dan eindelijk weer zover de schoenen mogen weer uit de tas. De mannen van de coach zijn gretiger dan ooit in een prachtige competitie vol met derby’s. Met de nieuwe aanwinst Niels is de selectie klaar om met de top mee te strijden voor de titel.

OWIOS 4 opent tegen WHC 5 wat gelijk al garant staat voor een spektakelstuk. Vlak voor aanvang van de wedstrijd kwam het met bakken uit de hemel, beide teams schuilden in de dug-outs tot de lucht weer op begon te klaren. Gelijk vanaf het eerste fluitsignaal werd er volle bak druk gezet door OWIOS. WHC kwam er in de eerste helft niet echt aan te pas, maar het duurde bij OWIOS ook even voordat de eerste kans zich aan diende. Toch kwam OWIOS op een verdiende 1-0 voorsprong dankzij Arjan die zijn hele schoonfamilie uit Wezep langs en tussen de lijnen had staan. WHC kwam tot aan de thee niet in de buurt van de goal van Yannick door kort verdedigend werk van Gert en Niels. In de rust besloot de coach wat vreemde wissels uit te voeren en werd er op hoop van zegen gestart aan de tweede helft. Een tweede helft waarin OWIOS vrij veel creëerde, maar dit niet wist te verzilveren. De kootwijkerbroeker Beerd gaf een harde voorzet welke door de verdediger uit Wezep onhandig in eigen doel werd gewerkt. Zelf beweerd hij dat de goal gewoon achter zijn naam hoort. Na afgelopen seizoen een lange doelpuntloze periode te hebben gekend heeft de coach besloten om hem wat vertrouwen te geven en het doelpunt toch achter zijn naam te zetten. Met een 2-0 voorsprong leken de drie punten zo goed als in het groende deel van Oldebroek te blijven. Echter werd deze voorsprong in 10 minuten ongedaan gemaakt door een paar zwakke momenten aan de kant van OWIOS 4. De coach besloot in te grijpen en voerde twee wissels door om de boel weer recht te trekken. Kansen bleven zich aan doen bij OWIOS, maar werden niet benut. Arjan stond op de juiste plek bij een afvallende bal uit een hoekschop besloot hij vol de poot aan te halen, de bal vloog snoeihard in de winkelhaak en gaf de keeper van Wezep het nakijken. Met 3-2 op het scorebord en nog een paar minuten te gaan werd de verdiende overwinning binnen gehaald door de groen-witten.

De eerste drie punten zijn binnen en een week later staat de volgende derby ESC 3 – OWIOS 4 op het programma. Ook ESC heeft zijn eerste wedstrijd overtuigend gewonnen dus het beloofd een mooie pot te worden op het hoofdveld van het Burgemeester Bode Sportpark.

Geen reacties