OWIOS 4 pakt punten mede door Barnevelders

De kop van deze tekst zegt alles, maar eigenlijk ook helemaal niets. Deze kop kun je op 2 manieren interpreteren. Voor iemand die het elftal niet kent zal denken dat het over een ras kippen gaat dat zijn oorsprong heeft in Barneveld. Voor diegene die er elke week is, die weet dat dit te maken heeft met died en ondergetekende.

Zwart wit kwam op bezoek in Oldebroek. De definitie van zwart wit is alles of niets. Dat bleek ook deze middag het geval. Daarover later meer…..

Deze week kregen wij het goede nieuws te horen dat onze wichert een dochter heeft gekregen. Wichert namens alle collega voetballers van harte gefeliciteerd!
Dat dit een positieve werking had bij hem, was goed te zien. Nu gelijk weer aan het werk voor de 2e!

Het begrip waterzak is inmiddels bij iedereen bekend. Ook het vullen van deze zak zou na vorige week ook bij iedereen bekend moeten zijn. Niets was minder waar. Vandaag had onze krullenbol de taak om deze te vullen, maar was dit tot ieders verbazing vergeten. Net als vorige week heeft onze krullenbol ook dit weer op een goede manier opgelost.

Op donderdag was al duidelijk dat we de zaterdag met een minimale bezetting moesten aantreden tegen zwart wit. Onze keeper was op jacht naar een premie en heeft deze ook ontvangen. Wij zien een 2e waterzak wel verschijnen. De bezetting op de training was niet echt goed. Dit kan de aankomende weken beter heren!

Nu terug naar de wedstrijd. Op het zonovergoten sportpark had een Doornspijker de leiding in Oldebroek. Deze Doornspijker heeft jaren bij onze coach in de klas gezeten. Onze coach die de hele ochtend bezig was geweest om 11 man bij elkaar te krijgen, had om half 1 een grote glimlach op zijn gezicht aangezien het allemaal weer gelukt was.
Na 5 minuten voetballen was zijn gezicht al weer iets bijgetrokken. Er stonden er wel 11, maar als ze nou zin hadden om te voetballen?
Zwart wit startte fel en zette owios onder druk. Dit was ook wel het spelbeeld wat iedereen verwacht had. Zwart wit met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar, hadden de pionnen meegenomen uit Harderwijk en hadden zich wel goed voorbereid op deze wedstrijd.
Ze renden als jonge honden achter de bal aan en waren menig owios speler te snel af. Zo kwamen de mannen uit Harderwijk met 1-0 voor. Owios dat alleen maar voor de lange bal koos kwam er niet aan te pas. Tot overmaat van ramp kwamen de Harderwijkers ook op 2-0. Dit alles gebeurde na een fout in de verdediging. Dhr van Boven van de verlengde looweg dacht dat hij deze middag alles goed deed en zou iedereen wel even op zijn plek zetten. Zijn grote mond knapte over het sportpark. Zoals altijd komt er in de rust een excuses en hebben we er nooit meer over, behalve in het verslag dan.
We hopen dat hij na vanmiddag gaat proberen om de volgende keer positief te coachen en gaat proberen om zelf ook beter te gaan voetballen. Dat laatste gaat waarschijnlijk wel lukken aangezien hij de voetbalschoenen in de veiling heeft weten te kopen. Later meer….
Voor rust konden we de marge nog terugbrengen naar 1, want de man uit de gemeente Barneveld maakte met een goede goal de 2-1. De bal kwam van voor de voeten van beerd, hij keek naast zich en zag Henk buitenspel staan, (dat was die Henk die overigens 10 minuten daarvoor niet naar rechts keek) dus vandaar tikte hij hem zelf maar in.
Zo gingen we met 2-1 rusten en zouden we in de 2e helft toch proberen om het spel meer naar ons toe te halen. Nadat de scheids floot voor de 2e helft, zat 10 seconden later de bal er bijna al in. Paul had zijn gedachten nog in de kleedkamer liggen leek het wel.
Zwart wit ging verder met aanvallen en maakte ook de 3-1 in Oldebroek. De kopjes bij de groenwitten gingen naar beneden en leek het op een gelopen wedstrijd. De kansen op de 4-1 volgden elkaar op, maar door goed keeperswerk van Niek viel deze niet. Dit was het moment dat zwart wit ‘alles’ nog had…..
Diederik die samen met Beerd richting Oldebroek reed, hadden onderweg samen mooi de tijd om de wedstrijd door te spreken. Dat ook hier gelijk de vruchten van geplukt konden worden had niemand verwacht. Diederik die de bal onderschepte op het middenveld en gaf een keurige bal op Beerd. Deze sjouwde langs de zijlijn en zag de inkomende Henk voor de goal. Wat hij ook zag, was dat died ook in kwam lopen en alle vrijheid had om de 3-2 in te koppen. Een geweldige aanval en super afgemaakt door de Barnevelder.
Op dat moment kregen de groenwitten weer een beetje hoop. Niet vanwege het goede voetbal maar door de inzet die er werd getoond op het veld. Zwart wit was op diverse momenten slordig en dit leverde in de 75e minuut de 3-3 op. Nadat Beerd de bal onderschepte zette hij Henk alleen voor de keeper en die wist hier wel raad mee…
Leek hier dan toch een wonder te gebeuren? Het was bij de groenwitten alle zeilen bijzetten om hier een punt te gaan pakken … De Harderwijkers drukten en drukten. Hierdoor moest er af en toe aan de noodrem worden getrokken en dit leverde Gert een gele kaart op. Hierdoor moesten we 10 minuten met een man minder zien door te komen. Zwart wit zette alles op alles en leek toch de 3 punten te pakken…
Totdat moment dat de groenwitten nog 1 keer de lange bal gaven op de ‘snelle’ spitsen…….
Die snelle spitsen die een plaag waren voor de verdediging van de Harderwijkers. De lange bal werd in de 88e minuut opgepikt door Beerd. Deze sjouwde weer langs de zijlijn, kapte zijn man uit en kwam naar binnen en schoot op rand zestien diagonaal in het kruis van het doel. Een geweldige goal en sportpark Bovenkomen ontplofte. Zou Owios hier toch 3 punten gaan pakken? De goed leidende scheidsrechter liet nog 4 minuten doorspelen, maar na al het billen knijpen weet owios toch de 3 punten te pakken.
Vandaag hebben we veerkracht getoond en laten zien dat we een wedstrijd op ‘ervaring’ uit hebben gevoetbald.
Zo stonden de Harderwijkers met helemaal niets……
In de kleedkamer ging het feestje nog even door. Zo wist Jos in de veiling de schoenen van beerd te bemachtigen voor 100 euro. Laten we we eerlijk zijn, met 2 goals en 2 assists is dit een koopje…

Onder de afwezigen van vandaag zijn toch 3 personen die ik wil benoemen. Zo Heb ik alle respect voor pietertje en Arjan die verantwoording nemen voor hun werk en cor natuurlijk niet te vergeten. Die lag deze week weer in zijn veldbedje voor ons land. Respect mannen….

Geen reacties